Wat zijn de kosten van het inhuren van een schoonmaker?

Wil je een schoonmaker inhuren en de kosten weten? Zoals bij alles zijn de kosten erg afhankelijk van het werk dat gedaan moet worden. Gelukkig kunnen we je wel vertellen wat je kunt verwachten wanneer je een schoonmaker wilt inhuren als particulier. In dit artikel leggen we je graag welke kosten je kunt verwachten en hoe je ervoor zorgt dat de kosten zo laag mogelijk blijven.


Dit bepaalt de kosten van een schoonmaakster

De kosten van een schoonmaakster of schoonmaker zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de ervaring die een schoonmaker heeft een grote rol. Natuurlijk kost een schoonmaker die net begint minder dan iemand die al 20 jaar ervaring heeft in het vak. Echter betaal je bij iemand die ervaring heeft, ook juist voor deze ervaring. Je kunt namelijk beter werk van een schoonmaakster met ervaring verwachten.

Schoonmaker eenmalig inhuren?

Naast de ervaring speelt ook de frequentie een rol. Een schoonmaker eenmalig inhuren kan duurder zijn dan wanneer je de schoonmaker wekelijks laat terugkomen. Natuurlijk hoeft dit niet zo bij iedere schoonmaker te zijn. Er zijn genoeg schoonmakers die altijd hetzelfde tarief zullen hanteren.

Hoeveel werk is er?

Welke taken zal de schoonmaakster krijgen? Een schoonmaker inhuren als particulier is vaak goedkoper omdat de schoonmaker over het algemeen minder werk hoeft te doen. Een huis is namelijk een stuk kleiner dan een bedrijfspand.

Natuurlijk geldt: hoe meer werk er is, hoe langer de schoonmaker bezig zal zijn met het afronden van alle taken. Ook wanneer een schoonmaker bepaalde ruimtes moet schoonmaken, zoals sanitaire voorzieningen, kan hier meer tijd aan verbonden zijn dan bijvoorbeeld een kantoorruimte.


Schoonmaker inhuren: kosten

Je weet nu dus op basis waarvan de prijs van een schoonmaker wordt bepaald. Wanneer je zelf opzoek bent naar een schoonmaker, moet je dus kijken naar wat jij belangrijk vindt en of deze schoonmaker dat in zich heeft. Wil je een schoonmaker met veel ervaring? Dan betaal je vaak net wat meer. Ook kan het zo zijn dat schoonmakers van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen meer vragen dan schoonmakers van normale kamers.

Kosten schoonmaakster

De kosten van een schoonmaakster starten vanaf ongeveer 10 euro per uur. Dat is het bedrag dat je kunt verwachten van iemand die zelfstandige schoonmaker is. Het uurloon van een schoonmaak zzp’er ligt namelijk veel lager dan het uurtarief van een schoonmaakbedrijf.

Bij een schoonmaakbedrijf wordt het namelijk vaak net wat professioneler aangepakt. Er moeten namelijk ook veel meer mensen betaald worden bij een schoonmaakbedrijf. Het is dus voordelig om als particulier een schoonmaakster die dit werk als zzp’er doet in te huren.


Waar vind ik een schoonmaker?

schoonmaker inhuren particulier

Het vinden van een schoonmaker kan soms lastig zijn. Waar zoek je naar iemand die wil schoonmaken? En hoe weet je of iemand betrouwbaar is?

Bij Huishoudelijk Werk kunnen schoonmakers zelf een account aanmaken en zichzelf aanbieden voor schoonmaak werk. Dit kunnen ze doen voor zowel particulieren als voor bedrijven. Je hebt dus niet te maken met een groot schoonmaakbedrijf, maar komt direct in contact met de schoonmakers en schoonmaaksters zelf.

Wat is hier het voordeel aan? Bij Huishoudelijk Werk kun je voor een veel lagere prijs aan een schoonmaker komen. Daarnaast kun je zelf makkelijk en snel met de schoonmaker een prijs overeenkomen. Zonder dat je direct geld kwijt bent aan een tussenpersoon.


Op zoek naar een schoonmaker of schoonmaakster?

Ben je op zoek naar een schoonmaker of schoonmaakster? Dan raden we je aan om eens op onze marktplaats te kijken. Schoonmakers uit het hele land bieden zich aan op ons platform.

Immers betaal je niks aan ons voor het vinden van huishoudelijke hulp. Ons platform is compleet gratis voor iedereen te gebruiken.

>> Vind hier schoonmakers en schoonmaaksters

15 januari 2021 04:01

532 keer bekeken, 0 vandaag